top of page

Hoito-ohjeet

  • Ole huolellinen jälkihoidon kanssa sillä pysyvyteen vaikuttaa tietysti myös tekijä ja ihotyyppi, mutta jälkihoidon noudattamisella on jopa 60% painoarvo pysyvyyden kannalta.

 

  • Samana päivänä vältä kulmien kastelua 24h ajan. 24h jälkeen voit huuhdella kasvosi ja jos olet ostanut jälkihoito rasvan voit laittaa sitä aamuisin ja iltaisin huuhtelun jälkeen. Käytä sitä siihen asti kunnes kaikki rupi on tippunut. Muista käyttää rasvaa maltillisesti.  Rasva tulisi jäädä jäljelle vähintään puolet purkista vahvistusta varten. Jos kulmasi kutisevat todella paljon voit laittaa vielä aamuisinkin rasvaa.  Ethän laita kulmiin mitään muuta rasvaa, esim. bepanthen ja vaselin tms ovat huonoksi pysyvyydelle! Jos et osta rasvaa huuhtele silti aamuin illoin kasvosi jotta alue pysyy hygieenisenä.

 

  • 3-4 päivän ajan vältä urheilua ja hikoilua. 

 

  • vältä vähintään viikon ajan tai niin pitkään kun kulmat ovat vielä rupiset saunomista ja uimista. Vältä kaikkia kasvoon kohdistuvia toimenpiteitä kuten kasvohoidot, hieronnat yms. Älä meikkaa kulmia niin pitkään kun niissä on vielä rupea. 

 

  • rupeutumisen aikana, vältä pitkiä suihku käyntejä kuuman veden alla sillä tämä pehmentää ruvet ja ennenaikaistaa ruven lähtöä. Pyri käymään suihkussa 10 minuutissa ja vältä kulmien hieromista tai koskemista. Suihkun jälkeen voit pehmeällä vanulapulla painella kulmat kuivaksi. Ei missään nimessä saisi hieroa karkealla pyyhkeellä. 

 

  • Parantumisen aikana kulmat voivat kutista ja voit tuntea kiusausta ruven repimiseen. Pahinta mitä voit kuitenkin tehdä on repiä rupia tai jollain tavalla nopeuttaa ruven lähtöä.Tulevina päivinä hoidetulle alueelle kehittyy rupea, ja väri näyttää vielä tummalta. Luonnollinen solujen uusiutumisprosessi saattaa aiheuttaa myös  hieman hiutalemaista hilseilyä iholla. Rupea ja hilsettä ei saa raapia, rapsuttaa, hangata tai nyppiä pois. Ruven pois rapsuttaminen estää pigmentin jäämisen kudokseen ja lopputulos on epätasainen. Vältä myöskin turhaa koskemista kulmiin.

 

  • Vältä kuukauden ajan auringonottoa, solariumia ja valohoitoja. Tämä vaalentaa ja häivyttää väriä ja on vaaraksi pysyvyyden kannalta. Vältä kemiallista kuorintoja,hedelmähappoja, mikrohiontaa ja ihoa uudistavia voiteita. Vältä myös laserhoitoja kulmien alueelle. Antibioottien ja hormonaalisten lääkitysten käyttö voi aiheuttaa pigmentin nopeampaa kulumista. kuukauden kuluttua suojaa kulmia aina auringolta aurinkorasvalla.

 

  • ole kärsivällinen parantumisen kanssa. Kulmat tummenevat ja rupeutuvat ja kun ruvet ovat tippuneet, kulmasi vaalenevat ja väri palautuu parantumisen kolmannella ja neljännellä viikolla. Kulmat paranevat haaleaksi ja se on täysin normaalia jos kulmat “kutistuvat” tai tulee haaleampia/tyhjempiä kohtia. Seuraa parantumisen vaihetta ja ole huoletta parantumisen aikana. Kaikki tuntemukset paranemisvaiheessa ovat normaaleja ja melkeen kaikki asiakkaat käyvät samat asiat läpi. Se kuuluu asiaan, luota tekijääsi. 

 

  •  Jos haluat tehdä jotakin muutosta muotoon mm. paksuuteen, leveyteen, värin tummuuteen yms.  se on kaikki mahdollista tehdä vahvistus kerralla. Voit aina olla yhteydessä tekijään, jos tunnet kokevasi jotain epänormaalia tai haluat muuten vaan varmistaa ja kysyä jotakin.

bottom of page